Massage

Er du professionel sportsudøver, motionist eller bare en helt almindelig person med spændingshovedpine, nakke- og skulderskader, rygproblemer eller andet (andre skavanker), spiller massage en stor rolle. Korrektgivet massage stimulerer kroppens kredsløb, fjerner affaldsstoffer, skaber bedre balance i muskulaturen og giver generelt meget bedre velvære.

Skade/manuel terapi

Behandlingen er rettet mod problemer i bevægeapperatet, som bl.a. kan være opstået i forbindelse med idræt, i hjemmet eller på arbejdspladsen. Der udføres en test og udfra denne gives en diagnose således, at den rette behandling kan begyndes. I visse tilfælde, f.eks. ved mistanke om nødvendighed af scanning eller operativt indgreb, henvises der til læge.

Priser

Se vores priser ved at klikke her.

Hovedpine/migræne

Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine.

Årsagerne til hovedpinen kan være meget forskellig fra person til person.

Hovedpinen føles som en spænding eller et tryk inde i hovedet. Det er ofte en svagere smerte som kan være kronisk, men som kan forværres af nogle specifikke bevægelser eller aktiviteter.

Symptomerne er ofte udløst af muskel smerter/myoser i muskulaturen i nakken, låste led i rygsøjlen hele vejen ned til korsbenet eller spændinger på forsiden i brystkassen og især halsen.  Hovedpinen er ikke farlig, men udvikler sig ofte i løbet af dagen hvor den bliver tiltagende værre.

Dårlige arbejdsstillinger, ensidigt gentaget arbejde, dårlig holdning, for lidt søvn, for lidt motion og stress er nogle af årsagerne bag spændingshovedpiner.  Uheld som piskesmæld (whiplash) og hjernerystelse kan også medføre disse spændingshovedpiner. Spændingshovedpine kan ofte udløse mirgræne.

Migræne er en hovedpine af mere seriøs karakter og har betydeligt kraftigere symptomer end andre typer af hovedpiner.

Migræne er karakteriseret ved at hovedpinen kun sidder i den ene side af hovedet. Den kommer i anfald og varer fra 4 – 72 timer. Den er ofte ledsaget af kvalme og opkastninger og ofte er man lys og lyd følsom når migrænen er på sit højeste. Migræne kan både forekomme med og uden aura, som er et forvarsel om at migrænen er på vej.

Af andre typer af hovedpiner kan nævnes hormonrelateret hovedpine, som ofte opstår i forbindelse med menstruation eller stofskifte problemer. Hortons hovedpine som er en voldsom klyngehovedpine i kortere anfald og cervicogen hovedpine som stammer fra nakken og minder om spændingshovedpine.

Vi sørger for at tilpasse behandlingen til den enkelte, da der er store individuelle forskelle på hvordan hovedpine og migræne påvirker kroppen.

Smerter i nakken

Lider du af nakkesmerter, hold i nakken, nakkestivhed, låsning i nakken, nakke spændinger, stramme og ømme nakkemuskler, svimmelhed, kvalme, hovedpine, discus prolaps, eller whiplash (piskesmæld).

De fleste mennesker har prøvet at have nakkesmerter. Stillesiddende arbejde, for lidt motion og en stresset hverdag er nogle at de primære faktorer til udviklingen af nakkesmerter.

Smerterne opstår i mange tilfælde akut, men kan også udvikle sig over en længere periode og blive til en kronisk smertetilstand.

Nakken er designet til bevægelse. Det er derfor vigtigt at alle nakkens led, muskler, nerver og bindevæv er bevægelige og afspændte, så man sikrer at blodet, nerver og lymfevæv frit kan løbe igennem de områder de forsyner. Ligesom med alle andre strukturer i kroppen kan nakken miste sin funktion/bevægelse og dermed påvirke de systemer (blod, nerve, lymfe) som er med til at skabe optimale betingelser i vævet.

Skuldersmerter

Skulderleddet har relation til stort set alle områder og strukturer i kroppen, Der kan derfor være mange årsager til skuldersmerter.
skulderen bliver påvirket af så mange andre kropssystemer at det er vigtigt for behandleren at have en bred viden indenfor anatomi for at kunne lokaliserer årsagen til smerterne.

Skulder bliver hyppigst påvirket af følgende strukturer;

  • Nakken/halsen – nerver, muskler og ledbånd påvirker skulderleddet mekanisk og neurologisk.
  • Lænd og bækken – Flere af kroppen store muskler og fascier strækker sig hele fra bækkenet og breder sig op ad og påvirker enten skulderbladet eller skulderledet i sig selv.
  • Brystkassen – Blodtilførelsen til skulderen kommer herfra og det er derfor vigtigt at der er fri bevægelighed
  • Hofte, knæ, ankler – påvirker skulderleddet via. bækkenet i en opadgånde kæde

Bækkensmerter

Oplever du smerter i bækkenet, udstrålende smerter i benene eller ballen, så kan smerterne ofte stamme fra ryggen eller dit bækken.

Et bækken kan have nedsat bevægelighed hvilket kan skabe smerter lokalt, men det kan også forårsage smerter op i ryggen og ned i benene. Hyppigst er dog smerter tværs over lænden, smerter i lysken, ved skambenet og til tider smerter ned i balde og baglår.

Nedsat bevægelighed i bækkenet som medfører smerter, kan opstå efter et fald, gentagne ensformige bevægelser, fødsler og kontaktsport som f.eks fodbold og håndbold.

Bækkenets overordnede funktion er at videreføre den belastning der kommer nedefra benene videre til resten af kroppen samt modtage og adaptere stød kommende nedefra f.eks under løb og hop.

Derfor er det vigtigt at bækkenet har optimal bevægelighed samt stor styrke og stabilitet for at undgå overbelastning af ledbånd og ledkapsler.

Andre årsager til bækkensmerter/problemer kan være stille siddende arbejde, arvæv i bækkenet efter sygdom eller operation og problemer med indre organer i bækkenet.​

Knæsmerter/skader

Knæskader skyldes ofte nedsat bevægelse, gamle skader eller arvæv i enten ankel. hofte, bækken eller ryg. Grundet knæets position mellem hoften og foden, skal det kunne modstå store kræfter i mange retninger.

Netop derfor er knæet sårbart overfor skader, ikke kun i sportssammenhænge, men også under daglige aktiviteter.

Ved Knæskader der ikke er opstået under et uheld, stammer årsagen typisk fra andre steder i kroppen og det er derfor vigtigt at se kroppen som en helhed når man undersøger.